Aluminium ramen en deuren

Waarom aluminium ramen en deuren

Bij nieuwbouw en verbouwingen wordt steeds gevraagd om aan de strengste eisen te voldoen op vlak van functionaliteit, thermische en akoestische isolatie. De ramen van Peda Construct worden geproduceerd en geplaatst volgens de CE normen voor buitenschrijnwerkerij. Daarbij moeten ramen en deuren een gebouw extra uitstraling geven wat design betreft. Aluminium leent zich uitstekend voor elk type design. Je vindt het dan ook terug in allerlei architecturale vormen.

Peda Construct fabriceert alle ramen en deuren zelf en staat garant voor een perfecte afwerking van uw aluminium ramen en deuren.

Aluminium ramen en deuren voor duurzaamheid

Aluminium ramen en deuren worden niet aangetast door UV-stralen. Daarbij is aluminium een roestvrij metaal en trekt het niet krom door vocht of hitte. 

Aluminium ramen en deuren voor het milieu

Aluminium is 100% recycleerbaar. Het recycleren gebeurt met een minimaal energieverbruik en het materiaal lijdt niet aan kwaliteitsverlies. Door het lage soortelijk gewicht en de hoge sterkte van aluminium kan er gemiddeld 50% bespaard worden op het gewicht. 

Aluminium ramen en deuren en veiligheid

Aluminium ramen en deuren zijn zeer stevig en moeilijk vervormbaar. Deze ramen en deuren zijn nog veiliger indien ze worden uitgerust met inbraakvertragend beslag of inbraakvertragende glaslatten. 

Aluminium ramen en deuren in talrijke kleuren

Voor de afwerking van aluminium ramen en deuren kan je kiezen uit een uitgebreid RAL-kleuren gamma. Deze afwerking kan in glanzend, mat of structuurlak, één kleur (unicolor) of twee kleuren (bicolor). Ramen en deuren voor gebouwen in agressieve atmosferische omstandigheden (vb. aan de kust, rond een zwembad, etc... ) kunnen hiervoor een extra behandeling krijgen. 

Aluminium ramen en deuren zijn onderhoudsvriendelijk

Nog een voordeel van aluminium ramen en deuren is het weinig onderhoud. Een zacht zeepsopje (geen agressieve producten) is voldoende om uw ramen en deuren te reinigen. Om de levensduur te verlengen kan je de bewegende onderdelen best af en toe eens smeren met kruipolie.